En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak kuruluşda olmalıdır.
Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar evgin gidişat anında bapnın mümkün olan en az zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra himaye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha elleme uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.
Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız berk olduğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana için de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler oda önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere umum kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Kötü sınıftaki davranışyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Müzelik binalarda ve yangın merdiveni kayranı az olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir.
Yangın yahut ivedi konum Yangın Çıkış Kapısı vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Montaj: Yangın bapsı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.